Skocz do zawartości


Zdjęcie

jaki internet w niemczech??????????????


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Konto usunięte(42679)

Konto usunięte(42679)

    Newbie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 30 07 2010 - 00:46

hej Mam pytanie, chcę założyć internet w Niemczech,bez limitów, komputer wezmę z Polski stacjonarny z systemem windows xp po polsku czy jest jakaś w tym różnica jaki sie ma komputer i system żeby podłączyć neta w Niemczech? Zależy mi na szybkim łączu tak żeby móc pogadać dobrze na skaypie no i pobierać różne pliki,i co najważniejsze żeby był bez limitów do 30 eu na mies. Znajdzie sie coś takiego? Jeśli to potrzebne to będę w pobliżu Bonn a dokładnie w Königswinter jest to dom prywatny i nie wiem czy uda mi się znaleźć internet przewodowy,bo bez przewodowego nie chcę bo są podobno do niczego Wie ktoś coś i mi podpowie co założyć aby być zadowolonym?
  • 0

#2 Konto usunięte(20394)

Konto usunięte(20394)

    Advanced Member

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3747 postów

Napisano 30 07 2010 - 00:58

internet bezprzewodowy do niczego? hmm..pierwsze slysze..
  • 0

#3 Konto usunięte(42679)

Konto usunięte(42679)

    Newbie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 30 07 2010 - 01:02

W Polsce ktoś ma bezprzewodowy internet i jest właśnie do niczego wogóle nie idzie porozmawaiac na skeypie zacina sie i w ogóle dlatego jak mam miec internet to porzadny bo płaci się za to prawda?
  • 0

#4 cyganiatko

cyganiatko

    Advanced Member

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 4416 postów

Napisano 30 07 2010 - 01:09

zoy..w Königswinter to raczej maja przewody..a za 30 Euro to mozesz z samym Panem Bogiem klikac z najwieksza szybkoscia..a na Skypa to nie potrzebujesz placic 30 Euro..ponizej 20 wystarczy..z telefonem za darmo na cale Niemcy....
  • 0

#5 Konto usunięte(20394)

Konto usunięte(20394)

    Advanced Member

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3747 postów

Napisano 30 07 2010 - 01:21

za 19 euro juz cyganiatko.. i klika ile chce bez limitu..a i telefon darmowy.. a o jakie przewody chodzi to pojecia nie mam..chyba kazdy ma bezprzewodowy teraz,przeciez kabla za soba nie ciągnę w tych czasach
  • 0

#6 Konto usunięte(42679)

Konto usunięte(42679)

    Newbie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 30 07 2010 - 01:33

telefon tam już jest w DE założony w domu ale nie wiem z jakiej sieci.. ja mam w polsce internet kablowy wiec myslałam ze w Niemczech też są takie...
  • 0

#7 ganksterka

ganksterka

    Newbie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 30 07 2010 - 10:21

Internet bezprzewodowy tu w DE jest naprawde dobry nie to co internet bezprzewodowy w PL....Ja uzywam juz prawie 2 lata tego bezprzewodowego i nie nazekam....pozdrawiam ....
  • 0

#8 Pogodniak

Pogodniak

    Advanced Member

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 20433 postów

Napisano 30 07 2010 - 10:37

jesli zoy ma juz telefon stacjonarny (="przewodowy"), to po prostu musi sie dowiedziec w spolce telefonicznej, u ktorej ma umowe, jakie oferuja pakiety internetowe DSL. W Niemczech nie ma z reguly takiego zwyczaju jak w Polsce, ze telefon masz od firmy A, a dodatkowo "osiedlowa siec internetowa" od firmy B. Jesli masz telewizje kablowa podlaczona do Twojego mieszkania i masz abonament telewizji kablowej (np. Kabel Deutschland), to mozesz sie u nich zapytac, czy oferuja internet przez kabel telewizyjny. Ale jak ty jestes w okolicach Königswinter, to tam prawdopodnie operuja spolka telekomunikacyjna "Netcologne", ktora ma b. dobre oferty, ale tylko wtedy, gdy masz u nic telefon albo kabel telewizyjny. Internet bezprzewodowy nigdy (to znaczy na razie, wg dzisiejszej techniki) nie bedzie taki szybki jak DSL przez kabel telefoniczny, a poza tym bezprzewodowy ma z reguly ograniczenia na iles tam set megabajtow miesiecznie, a przewodowy co najwyzej na gigabajty, wiec i tu jest roznica.
  • 0

#9 iryss

iryss

    Newbie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 30 07 2010 - 15:03

Kolega piszac bezprzewodowy mial napewno na mysli W-Lan a co do tego to jest taka sama predkosc co LAN w zaleznosci jakiego anbitra ma i jaki pakiet wykupiony ja polecam 1und 1 uzywam go juz kilka lat i nie mam z nim najmniejszych problemow a i oferty maja korzystne no i prawie wszystko w pakiecie Pozdrawiam
  • 0

#10 Konto usunięte(20394)

Konto usunięte(20394)

    Advanced Member

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3747 postów

Napisano 30 07 2010 - 15:09

za kablowej jest za 14 euro,..i moze miec na kablu jak chce...lub bezprzewodowy..
  • 0

#11 Konto usunięte(20394)

Konto usunięte(20394)

    Advanced Member

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3747 postów

Napisano 30 07 2010 - 15:10

z kablowej
  • 0

#12 em.d

em.d

    Newbie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 30 07 2010 - 16:10

Wydaje mi sie, ze kolega "zoy" jest pod wplywem propagandy sukcesu gloszonej przez polski rzad. Przykro mi, ale musze Cie rozczarowac warunkow polskich nie mozna porownywac z niemieckimi. Jesli wiec uwazasz, ze cos w PRL jest zle, to mozesz prawie ze 100-tu procentowa pewnoscia przyjac, ze w Niemczech jest to dobre, lub b. dobre. Co do "bezprzewodowego internetu", to chodzi Ci najprawdopodobniej o internet przez UMTS, czyli polaczenie przez karte taka, jak do tel. komorkowego? Jesli tak, to polaczenie jest szybkie i do Skype wystarczajace. Jesli chodzi Ci o polaczenie W-Lan, to jest jeszcze szybsze (w zaleznosci od pakietu jaki sie wykupi)
  • 0

#13 minkus

minkus

    Newbie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 30 07 2010 - 16:15

Nie ma znaczenia czy przewodowy(LAN) czy bezprzewodowy(WLAN), to - zawsze będzie DSL. A bezprzewodowo lub przewodowo to podłącza się ruter. Jak chcesz tak sobie podłączysz. Inaczej z netem komórkowym np. GPRS, jest z limitami i różnie z zasięgiem ale to net mobilny np. do auta. Reszta - sprawdzić dostawcę i wybrać optymalny pakiet. Pozdrawiam
  • 0

#14 arys101

arys101

    Newbie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 31 07 2010 - 10:21

Witam, Piszecie ze internet bezprzewodowy w niemczech jest do du...to nie prawda mam internet z O2 i predkosc jego wynosi 3,2 Mb/s do rozmow na skype w zupelnosci wystarczy,wiem bo sam korzystam z sky.Zaleta jest ze nie podpisujesz zadnej umowy jesli masz modem kosztuje Cie to 25 euro miesiecznie,jak nie chcesz to nie doladowujesz.Ale jest jeszcze czarna strona medalu masz limit do 5G.Jesli internet potrzebny byl by Ci do przegladania stron i rozmowy na sky to w zupelnosci wystarczy ale jesli chcesz sciagac filmy itp.to zaczej internet na kabel. Pozdrawiam
  • 0

#15 gregor-1964

gregor-1964

    Newbie

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 31 07 2010 - 10:43

Mam *Alice Fun Max flat* za 30 EURO miesięcznie,dostęp do sieci bez ograniczeń, telefony stacjonarne w Niemczech za darmo,"Skype" chodzi nawet na dwóch kompach jednocześnie, możliwość wypowiedzenia w ciągu miesiąca(brak długoterminowej umowy). Mogę pomóc: gregor-1964@o2.pl Pozdrawiam
  • 0

#16 martaijacek28

martaijacek28

    Advanced Member

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 165 postów

Napisano 31 07 2010 - 11:59

witam My z mezem mamy internet z vodafone placimy 29,90 za internet i telefon domowy.to znaczy jezeli nie potrzebujesz telefonu to go poprostu nie podlaczasz:) on tak jakby jest juz w pakiecie,ale moim zdaniem skoro masz juz numer to dlaczego go nie padlaczyc:D i dodatkowo wykupilismy za 3.90 miesiecznie pakiet darmowych rozmow do krajow Uni czyli do Pl na domowe dzwonimy ile chcemy praktycznie prawie za darmo:) dodam jeczsze ze internet dziala bez zastrzezen szybkie lacze i brak limitow:) skype odbiera super:) pozdrawiam
  • 0

#17 Konto usunięte(20394)

Konto usunięte(20394)

    Advanced Member

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 3747 postów

Napisano 31 07 2010 - 14:34

ja mam ten sam tez Vodafone,,2 lata po 26 euro teraz juz 29 euro wszystko chodzi jak trzeba na 3 laptopach rownoczensnie w domu..tyle ze moj cos sie lapotop pierdzieli(choc nowy)i gubi mi sie net,,kilka razy na dzien.. na innych w domu dziala super
  • 0

#18 ravJG

ravJG

    Member

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 20 postów

Napisano 20 09 2010 - 23:03

Witam Posiadam internet w Medion Mobile z ALDIEGO i chciałem aktywować internet na miesiąc poprzez wbicie kodu: *121*004# i wyskakuje mi taki komunikat: "Dieser Service ist nicht vorhanden. Bitte fÜhren Sie ein Update aus. Hierzu drÜcken Sie den Update-Button in der oberen Lieste" Proszę o pomoc co mam z tym fantem zrobić. PS Internet chciałem uruchomić koledze, ja z żoną mam identyczne i wykonywałem wszystko w taki sam sposób i było wszystko OK, a teraz powyższy problem sie pojawił
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników